El passat dilluns 18 gener 2010 es va signar un conveni de col·laboració científica i educativa entre Fundació Mona i la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educacio i l'Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Com comenten l’Olga Feliu - Directora de Fundació Mona - i en Climent Giné - degà de la facultat - "ambdues institucions estem interessades en el desenvolupament conjunt de projectes i activitats de tipus científic, docent i de divulgació i promoció dels estudis de primatologia i etologia de primats ". Aquest acord permetrà facilitar l’intercanvi docent, d'instal·lacions i d'infraestructures científiques entre MONA i Blanquerna, així com fomentar el coneixement del comportament dels primats no humans entre els estudiants de Psicologia d'aquesta Facultat , emfatitzant la seva importància a l'hora de comprendre la ment i la conducta humana.
"Si bé ambdues institucions venim col·laborant des de l'any 2005 a l'àmbit de la recerca en el desenvolupament d'un dels nostres principals projectes sobre l'estudi de la lateralització manual en ximpanzés, aquest conveni ens permetrà estrènyer llaços i implicar-nos encara més en el desenvolupament d'altres activitats docents i divulgatives" comenten Miquel Llorente - Responsable d'Investigació de Fundació Mona - i Ignasi Ivern - Vicedegà acadèmic de Blanquerna -. L’adord implicarà el disseny conjunt d'una formació d'extensió universitària, un pràcticum de Psicologia, o la convalidació dels cursos impartits a MONA per crèdits per als estudiants de Blanquerna. "És important que universitats tan prestigioses com la Ramon Llull vulguin treballar amb Mona. Per a nosaltres és un reflex de que ho estem fent bé i que comencem a ser un Centre de referència no només a la rehabilitació i resocialització de primats sinó també en la recerca i en la formació primatològica "comenta l’Olga Feliu.
Amb la signatura d'aquest conveni Mona reafirma la seva aposta estratègica per la investigació i la docència i per la col·laboració amb centres de recerca i universitats com l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, la Universitat de Girona, la Universitat Lusòfona, la Universitat de Cambridge, la Universitat Cooperativa de Colòmbia o el Larentein Van Haal Institut entre d'altres.
No hay comentarios:
Publicar un comentario