Durant els dies 31 de març i 1 d'abril coneixerà els treballs de rehabilitació i resocialització que MONA porta a terme en el seu Centre de Recuperació de Primats de Riudellots de la Selva
Un dels objectius és realitzar una reunió de treball per conèixer els projectes de recerca que MONA ha desenvolupat en els últims dos anys en els àmbits de l'evolució humana i el benestar animal
Durant els propers dies 31 de març i 1 d'abril, William C. McGrew, professor d'Antropologia Biològica de la Universitat de Cambridge visitarà per primera vegada el Centre de Recuperació de Primats de la Fundació Mona. El Prof. McGrew, que actualment desenvolupa la seva activitat al Leverhulme Centre for Human Evolutionary Studies, ha centrat el seu treball en temàtiques com l'evolució de la cultura material, la tecnologia dels ximpanzés, la socioecologia dels primats, la lateralitat manual, així com la rehabilitació de grans simis. Tal com comenta Olga Feliu, directora de Fundació Mona: "Per a nosaltres és un honor que primatòlegs de tan reconegut prestigi s'interessin per la feina que portem a terme al nostre Centre. És una molt bona oportunitat per a què persones de rellevància en el món de la primatologia coneguin de primera mà la nostra forma de treballar i la tasca que des de fa 10 anys venim fent en pro de la protecció i la conservació dels primats ".
Durant la visita, el Prof. McGrew vindrà acompanyat per la Dra.Lisa Riley i Lucy Birkett, que centren el seu treball de recerca en àrees com l'aprenentatge social, el benestar animal o la psicopatologia de primats maltractats. En paraules del Dr. Miquel Llorente, Responsable de Recerca de MONA: "un dels aspectes més positius de la visita és poder intercanviar idees en relació a les diferents línies de recerca que ambdues institucions desenvolupem. Els nexes en comú són molts, ja que ambdós grups estem interessats en combinar el coneixement primatològic bàsic - aplicat sobretot al camp de l'evolució humana - amb el desenvolupament de projectes centrats en el benestar animal. Des del nostre punt de vista, aquesta manera de treballar és la més ètica i positiva cap als animals que s'allotgen en el nostre Centre, ja que al mateix temps que coneixem més sobre la nostra pròpia espècie, coneixem millor l'estat i el benestar dels individus que s'allotgen a MONA, podent prendre les mesures oportunes per millorar la seva situació.
El passat mes de novembre de 2010, Olga Feliu en la seva visita a Cambridge va iniciar els contactes per preparar l'actual sessió de treball. "El Prof. McGrew sempre ha estat implicat i interessat per la protecció dels primats al nostre país. Ja en els anys 80 i 90 del segle passat va col·laborar amb la tasca que el matrimoni Templer desenvolupava a Can Miloca, un centre d'acollida temporal de primats situat a Breda (Girona), dedicat al rescat i reallotjament de ximpanzés i altres primats utilitzats principalment en les costes espanyoles com atractiu turístic ", comenta Olga Feliu, que també va treballar al costat dels Templer abans de fundar MONA.
Durant la sessió de treball també participaran investigadors de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social - IPHES, amb qui la Fundació Mona desenvolupa projectes conjunts de recerca. David Riba (investigador de Mona i l'IPHES) i la Dra. Marina Mosquera (investigadora de l'IPHES) aprofitaran l'ocasió per visitar amb l'equip de Cambridge el jaciment del “Camp dels Ninots” situat a Caldes de Malavella, i amb una datació de 3,5 milions d'anys.
No hay comentarios:
Publicar un comentario