miércoles, 18 de mayo de 2011

Una primavera de primats: Comportament, Conservació, Voluntariat i Evolució Humana

El verd és el color de la selva, també el de la Selva de Riudellots, on des de fa 10 anys viuen els ximpanzés i macacos rescatats i allotjats a la Fundació Mona. En aquesta Selva, molt diferent de l'africana, resideixen animals que durant massa anys han viscut treballant per al món del espectacle o passant part de la seva vida servint com a mascotes. Tots ells van ser separats de les seves mares des de petits i no van tenir l'oportunitat d'establir vincles socials amb els seus congèneres. Mai van arribar a entendre què són en realitat: ximpanzés o humans. Lamentablement, no podem plantejar tornar-los al seu hàbitat natural. No sobreviurien. Mai han tingut l'oportunitat d'aprendre els coneixements i habilitats necessàries per subsistir a la selva. Però afortunadament, els ximpanzés allotjats en MONA tenen la possibilitat de tornar a ser primats, de viure en un ampli recinte naturalitzat en companyia d'altres individus de la seva espècie i de desenvolupar comportaments típics dels ximpanzés en llibertat. Han de tornar al seu estat natural. Almenys hem de intentar-ho, ja que està en joc el seu benestar present i futur.

Què millor moment per a capbussar-se en els primats que a la primavera? Durant els mesos de maig i juny hem preparat diverses activitats que poden acostar-te i ajudar-te a aprofundir en el comportament i conservació dels primats, en com poder ajudar-los a través de programes de voluntariat, en el treball que la Fundació Mona ja ha desenvolupat durant una dècada i en endinsar-nos en el coneixement de la nostra pròpia espècie. Quina millor manera de conèixer el treball que fem que visitant-nos o participant en alguna de les nostres activitats?

La Fundació Mona, que ja porta una dècada treballant pel benestar dels primats, creu i aposta en el valor de l'educació com a mecanisme de conservació. Des de 2007 més de 1000 persones de fins a 20 nacionalitats han participat en alguna des les nostres activitats de formació, cursos o tallers.

Activitats programades per al maig i juny de 2011

Curs: LA CONSERVACIÓ DELS XIMPANZÉS. ESTAT ACTUAL I REPTES DE FUTUR.
Data: 21 de maig
Hora: 10:00-18:30
Lloc: Fundació Mona (Riudellots de la Selva)
A càrrec de: Laia Dotras

Curs: EL COMPORTAMENT DELS PRIMATS NO HUMANS: UNA APROXIMACIÓ COMPARADA A LA CONDUCTA HUMANA
Data: 26 i 27 de maig
Hora: 15:00-19:00
Lloc: Ecocentre (Barcelona)
A càrrec de: Miquel Llorente

Conferència / Xerrada: PASSA A L'ACCIÓ. VOLUNTARIAT AMB PRIMATS EN MÈXIC, ÀFRICA I ÀSIA
Data: 28 de maig
Hora: 16:00-17:00
Lloc: Fundació Mona (Riudellots de l'Selva)
A càrrec de: Laura Cervera

Curs: ETOLOGIA DE PRIMATS NIVELL 2
Data: 3 i 4 de juny
Hora: 10:00-18:30
Lloc: Fundació Mona (Riudellots de la Selva)
A càrrec de: Miquel Llorente

Exposició fotogràfica: FUNDACIÓ MONA. 10 ANYS TREBALLANT PELS PRIMATS
Data: durant tot el mes de maig
Hora: 9 a 13h i de 15 a 22h

Més info a:
www.fundacionmona.org
http://etologiaprimates.blogspot.com/
recerca@fundacionmona.org
972 477 618

No hay comentarios: