viernes, 12 de enero de 2007

Sis persones s'engabien en un zoo australià per estudiar les condicions dels grans simis en captivitat


Font: El Periódico de Catalunya

Una nena observa els participants del Zoo Humà, a Adelaide. Foto: REUTERS / MATT TURNER Una nena observa els participants del Zoo Humà, a Adelaide. Foto: REUTERS / MATT TURNER

Un grup de sis homes i dones han reemplaçat avui els orangutans al tancat d'un zoo australià per participar en un projecte d'un mes batejat com el Zoo Humà.

Els nous espècimens del zoo d'Adelaida s'exhibeixen darrere de llargs panells de plexiglàs i són filmats per càmeres. Instal·lats en un recinte que anteriorment estava ocupat per orangutans, els participants faran rotacions d'una setmana en grups de sis, encara que tindran el dret de tornar a casa seva a la nit, quan el zoo tanqui al públic.

Els visitants del zoo són convidats a triar el seu humà preferit i els experts estudiaran el seu comportament, amb l'objectiu de millorar les condicions de vida en captivitat dels grans simis.

Observats per milers de visitants

Carla Litchfield, experta en psicologia animal de la Universitat d'Austràlia Meridional, serà l'única persona que passarà el mes sencer al Zoo Humà.

"Mai he sabut el que era [la captivitat]. Passar un mes en el tancat em donarà una bona idea de les olors, els sons i del que significa ser observada per milers de persones cada dia", ha explicat Litchfield a la ràdio ABC.

L'experiència pretén a més reunir fons per a un nou tancat per a ximpanzés.

Malgrat que el zoo d'Adelaida afirma que es tracta d'una primícia mundial, no es tracta d'un fet inèdit. L'agost del 2005, al zoo de Londres, vuit voluntaris també es van tancar durant alguns dies en una gàbia.

No hay comentarios: