viernes, 12 de enero de 2007

Veterinaris dels EUA recepten Prozac a gossos i gats per corregir el seu comportament



Foto d'arxiu d'un gos. Foto: ARXIU / EL PERIÓDICO Foto d'arxiu d'un gos. Foto: ARXIU / EL PERIÓDICO
AGÈNCIES
LOS ANGELES

Els veterinaris dels EUA recepten tractaments antidepressius per curar les alteracions del comportament, l'ansietat i l'agressivitat dels animals de companyia.

Si un gat esgarrapa tots els mobles o fa pipí a cada cantonada de la casa és molt possible que estigui deprimit. Per corregir aquests comportaments, els veterinaris nord-americans recomanen que els felins ingereixin mitja pastilla de 10 mil·ligrams de Prozac una vegada al dia.

Aquest tractament s'utilitza en gats i gossos, però també és útil per a cavalls i altres animals que demostrin, a la seva manera, que necessiten ajuda.

Reduir l'agressivitat o estimular la gana

Richard Martin, propietari de la clínica veterinària Brentwood, ha afirmat a la publicació Los Angeles Times que fa cinc anys "s'administraven antidepressius a menys de l'1% dels nostres pacients. "Avui el 5% dels gossos i gats hospitalitzats a la clínica prenen fàrmacs per reequilibrar el seu comportament", ha afegit.

"Es tracta d'una solució a una patologia greu, que si no es resol pot portar els propietaris a abandonar els animals o a acabar amb ells", ha dit el veterinari.

Fàrmacs psicoactius

El 2001 la Universitat de Califòrnia va publicar una investigació que va demostrar que la fluoxetina, un component del Prozac, redueix el pipí compulsiu dels gats. Elyse Kent, directora sanitària de l'hospital per a gats de Los Angeles, assegura que fa 12 anys que cura els felins amb fàrmacs psicoactius perquè no "orinin de manera compulsiva o perquè no siguin agressius amb els propietaris".

Curtis Eng, cap de la unitat de metges del zoo de Los Angeles pensa que els antidepressius a vegades són necessaris per complementar les teràpies tradicionals i posa com a exemple el cas de Minyak, un mascle orangutan que, a causa d'una insuficiència respiratòria, no menjava prou i els antidepressius li van estimular la gana. Gràcies a la teràpia es va recuperar i va tenir un fill el 2005.

Font: El Periódico de Catalunya

No hay comentarios: