miércoles, 3 de febrero de 2010

La recerca del Primer Europeu s'inicia a la Fundació Mona


El passat 1 de febrer la Fundació Mona va ser el lloc escollit per a la gravació de part del documental "A la recerca del primer europeu" produït per Turkana Films i l'IPHES (Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social) en col·laboració amb la FECYT i Televisió Espanyola. Es tracta d'un documental en clau de road-movie de 50 minuts de durada que de la mà d'Eudald Carbonell - director de l'IPHES i codirector del jaciment d'Atapuerca - ens ajudarà a conèixer les claus per entendre quan, on i com van aparèixer el que avui anomenem primers europeus.


El documental que ens transporta per alguns dels principals escenaris de l'evolució humana - Olduvai (Tanzània), Dmanisi (Geòrgia), Atapuerca (Espanya), Gibraltar i Lascaux (França) - inicia el seu camí a la Fundació Mona. L'evolució humana és un viatge que ens porta a desxifrar les claus del nostre origen per poder comprendre el nostre present i el nostre futur. Per això, la primera etapa d’aquesta aventura consistirà en conèixer les principals semblances i diferències dels humans amb els nostres parents vius més propers, els ximpanzés.

Com comenta l’Olga Feliu - directora de Fundació Mona - "els ximpanzés del nostre Centre de Recuperació ens permetran endinsar-nos en l'inici de la nostra història com a espècie a la vegada que ens ajudaran a mostrar al públic el treball diari de tot el nostre equip per la conservació i protecció d'aquests grans simis ".

No hay comentarios: