jueves, 31 de mayo de 2007

El biòleg Edward Wilson obté el Premi Internacional Catalunya

EL PERIÓDICO
BARCELONA
El biòleg nord-americà Edward O. Wilson, el primer formulador del concepte de biodiversitat, va ser proclamat ahir guanyador de la 19a edició del Premi Internacional Catalunya, que concedeix anualment la Generalitat i que està dotat amb 80.000 euros. El president delegat del jurat, Xavier Rubert de Ventós, va comentar que Wilson havia estat guardonat "pel conjunt de la seva activitat com a naturalista, entomò- leg, biòleg social, com a teòric, com a escriptor i divulgador, i com a activista".
Edward Wilson va néixer a Birmingham l'any 1929, va estudiar biologia a la Universitat d'Alabama i es va doctorar en la de Harvard, de la qual és professor honorari. Eminent entomòleg, especialista en formigues, Wilson és conegut sobretot per haver estat el primer biòleg evolucionista que va postular la teoria del gen egoista, segons la qual la clau de l'evolució és la preservació del gen abans que la de l'individu, és a dir, que la selecció natural actua sobre l'individu i no sobre el grup.
Wilson rebrà de mans del president, José Montilla, el premi el novembre vinent a Barcelona. El Premi Catalunya se suma a les nombroses distincions que ha rebut Wilson, entre elles la Medalla Nacional de Ciència dels Estats Units, el premi Crafoord --l'equivalent a un Nobel de biologia-- i dos Pulitzer.

No hay comentarios: