miércoles, 30 de mayo de 2007

Fundació Mona condemna l'ús de dos ximpanzés a l'espot de La Marató de TV3


E.Padilla, Riudellots de la Selva.

Fundació Mona , l´entitat establerta a Riudellots de la Selva que s´encarrega d´acollir i cuidar simis decomissats a propietaris que els maltractaven o no podien fer-se´n càrrec, denuncia a través del seu web l´ús de dos joves ximpanzés en l´anunci de La Marató de Televisió de Catalunya. L´equip responsable d´aquest centre, format per veterinaris, biòlegs, primatòlegs, psicòlegs i etòlegs, han difós un comunicat on recorden que gran part dels 12 ximpanzés que acullen actualment han pres part en algun moment en espectacles o anuncis televisius i que els seus propietaris els comminaven sovint a unes condicions de vida deplorables.

L´entitat anima a queixar-se de l´ús d´aquests animals i proporciona adreces web i contactes telefònics per dirigir-se a entitats com el Consell de l´Audiuvisual de Catalunya, Televisió de Catalunya o la mateixa Fundació de La Marató per tal de fer efectives les queixes.

Els simis acollits a Fundació Mona viuen en unes condicions que procuren acostar-se al màxim a les que tindrien en cas de viure en llibertat. El recinte a l´aire lliure, de 6.000 metres quadrats, acull 12 ximpanzés d´edats diverses -aquests animals poden viure fins als 60 anys- i d´ells, tots els mascles i una de les femelles arrosseguen seqüeles pel fet d´haver intervingut en anuncis de televisió -alguns d´ells encarregats per grans empreses, com Estrella Damm o Mc Donald´s-o haver format part de circs. En el cas de la femella Romy, l´animal presenta una deformació als peus a causa d´haver estat obligada a caminar amb sabates. Un altre dels exemplars que viuen a la Fundació, Nico, presenta un quadre de greus problemes psicològics que l´han portat fins a episodis d´automutil·lació.

Els animals que prenen part a espectacles tenen fins a deu anys, expliquen els responsables de la Fundació. Un cop es fan grans i perden docilitat i el seu aspecte angelical els esperen llargs anys de vida dins gàbies insalubres i amb alimentació i cures deficients.
Fuente: Diari de Girona , domingo 17 de diciembre de 2006

No hay comentarios: